Різні банки, не важливо державні або приватні, всі вони постійно пропонують нові продукти. Отримати карту - не проблема, а ось закрити рахунок буває проблемно. Для вас ми підготували алгоритм закриття рахунку в банку.

Необхідно переконатися, що ви нічого не винні банку, а він — вам. Після цього слід повідомити банк про бажання розірвати договір. Не забудьте також подбати про те, щоб банк знищив ваші персональні дані.

Крок 1: виділіть час на відвідування банку

В першу чергу потрібно врахувати, що закриття рахунку потребує вашої особистої присутності в банку. Віддалено це зробити практично неможливо. І одним візитом зазвичай не відбудешся. Тому вибирайте зручний відділення і час, візьміть паспорт і пластикові карти, пов'язані з рахунком, і вирушайте в банк.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крок 2: обнулите баланс рахунку

Якщо на рахунку залишились якісь кошти, перемістіть їх на інший рахунок в інтернет-банку або зняти в банкоматі. У будь-якому випадку за залишком в банку вас відправлять в касу. Але, підготувавшись, ви зможете заощадити час.

Крок 3: напишіть заяву на закриття рахунку

У банку вам потрібно буде написати заяву на закриття рахунку. Закриття рахунку відбувається не миттєво. Якщо до нього прив'язана карта, то термін може доходити до 60 днів. Не дуже вірогідний, але можливий підводний камінь: якщо на рахунку відбудеться операція за цей час, вам доведеться повторити кроки 1-3.

Крок 4: отримаєте офіційне підтвердження

Не полінуйтеся сходити в банк ще раз за офіційним підтвердженням, що рахунок закрито, а банк не має до вас претензій. Можливо, співробітники і піднімуть здивовано брови, але папір напишуть. Вона захистить вас у випадку суперечок у майбутньому.

Крок 5: подбайте про знищення персональних даних

Швидше за все, при укладанні договору ви дали банку право на збір, систематизацію, зберігання, уточнення, оновлення, зміну, використання, передачу та знищення персональних даних. Якщо ви не подасте заяви на відкликання цього дозволу, то навіть після закриття рахунку за всіма правилами (кроки 1-4) банк може надати вам інформацію про нові продукти з допомогою SMS та дзвінків. Тепер вам доведеться заборонити банку використовувати ваші персональні дані.

Як повідомляв портал "Знай.uа" перший повноцінний робочий день новопризначеного голови Національного банку України Якова Смолія почався з загальних зборів працівників.