У неділю, 18 березня, в Україні була досить холодна погода та продовження снігопадів, які зміщувалися з західної частини країни в східну. Аналогічна погода збережеться в більшості регіонів і в перший день нового робочого тижня, 19 березня.

Так, відносно невелике потепління в країну прийде тільки у вівторок, 20 березня. Про це свідчить прогноз Укргідрометцентру.

Що стосується прогнозу на 19 березня, то він залишиться практично незмінним у порівнянні з попереднім днем для більшості областей. Однак Чернігівську та Сумську області в цей день повинні знову накрити снігопади.

Дивіться детальний прогноз на карті

Нагадаємо, що вночі з 17 на 18 березня, через снігопади та пориви вітру, 134 населених пунктів у 8 областях залишалися без електроенергії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"В ніч з 17 на 18 березня внаслідок ускладнення погодних умов (сніг, налипання мокрого снігу, пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП сталося знеструмлення 134 населених пунктів у 8 областях, а саме: Закарпатська - 81, Львівська - 29 Вінницька - 7, Луганська - 6, Донецька - 5, Сумська - 4, Запорізька - 1 і Черкаська - 1", – йдеться в повідомленні служби з надзвичайних ситуацій.

Також рятувальники вказали, що підрозділи ДСНС провели буксирування 99 автомобілів, в яких знаходилось 158 осіб. Незважаючи на негоду, робота морських портів і аеропортів не змінилася.

Також раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те,що в неділю, 18 березня, погода в Україні буде досить сніжною і морозною, так що від весни на вихідні залишилася хіба що назва. Зазначимо, що буде лютувати поривчастий вітер, який відчутно знизить температуру.

Крім того, як повідомляє прес-служба ДСНС, 18 березня, неділя, сильні снігопади та снігові замети були на території Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. При цьому в Карпатах був дуже сильний сніг. Також в більшості областей України пориви вітру 15-20 м/с, а на дорогах очікується ожеледиця.