Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі нагадав, що готовий постати перед українським судом. Вивезений з України політик хоче довести, що звинувачення проти нього з боку українських правоохоронних органів є безпідставними. Він каже, що заради цього згоден з'явитися в суд, - пише Politeka.

"Я підкоряюся українським законам, навіть якщо виконавці цих законів – повні шарлатани. Я приїду в Україну в будь-який момент. Я вимагаю, щоб справу відновили. Я вимагаю бути судимим в українському суді. Я абсолютно впевнений у своїй правоті", – заявив Саакашвілі в ефірі одного з українських телеканалів.

Як відомо, українського громадянства Саакашвілі позбавили ще в липні минулого року, коли він перебував на території США. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура призупинила розслідування справи Міхеїла Саакашвілі. Про це стало відомо із постанови ГПУ. У ній сказано, що досудове розслідування справи Саакашвілі зупинено через необхідність "виконати процесуальні дії в рамках міжнародного співробітництва".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

ГПУ заявила, що направила в Нідерланди запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних і слідчих дій з участю Саакашвілі.

У той же час, Саакашвілі закликав прихильників об'єднатися, щоб в Україну не прийшов путінізм. Він анонсував Марш проти президента, який проходив в українських містах сьогодні, 18 березня.

"Ми повинні підготувати марш всіх регіонів на Київ, щоб завдати остаточного удару", – заявив Саакашвілі.

Крім того, політик вимагає у Генпрокуратури поновлення справи про "гроші Курченко".

"Так, дійсно, ми отримали постанову Генеральної прокуратури України про призупинення справи. Вони кажуть, що якщо щось і буде, то тільки в рамках співпраці з Нідерландами. Тут ситуація дуже проста: вони пробили чергове дно. Зараз доведено, що не було жодної розмови з Курченко – був монтаж. Я вимагаю, щоб цю справу відновили, я вимагаю пустити мене назад в Україну", – зазначив Саакашвілі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що влада тисне на активістів Саакашвілі.