За інформацією екзитполів, стало відомо, що на нинішніх президентських виборах у РФ переміг Володимир Путін. Про це повідомляють ЗМІ.

У Російській Федерації завершилися вибори президента, і вже почався підрахунок голосів. На виході з виборчих дільниць проводили опитування – екзитполи. Після закриття останніх ділянок на території Росії в Калінінградській області дозволяється оприлюднювати дані екзитполів.

За результатами опитувань виборців, перемогу в президентській гонці здобув чинний президент Володимир Путін.

Згідно з даними ЦВК, на цей момент у Путіна 71.97% голосів. У найближчого переслідувача – Павла Грудініна – 15.9%. У Жириновського – 6,96%. Кандидат від партії "Громадянська ініціатива" Ксенія Собчак набрала 2,5%.

У березні 2012 року результати екзитполів показали перемогу Путіна – з майже 60% голосів виборців. Два екзитполи показали результат у 59,3%, що було трохи менше цифр, поданих в офіційному звіті Центральної виборчої комісії.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За результатами ЦВК РФ, Путін отримав 63,6 % голосів, перемігши в першому турі. У той же час незалежні спостерігачі визнали, що вибори 2012 року пройшли з тисячами порушень.

З 2012 року президент РФ обирається на термін 6 років. До цього Путін також двічі обирався строком на 4 роки: у 2000-му і 2004-му році. Так що в разі перемоги на виборах, це буде вже четвертий президентський термін Володимира Путіна.

Відомо, що у 1970-80-х роках В. Путін служив у контррозвідці, а потім під зовнішньою розвідкою КДБ, працював під прикриттям у Німеччині. На початку 1990-х був у команді мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака.

Наприкінці 1990-х Путін обіймав посади директора ФСБ і секретаря Ради безпеки РФ. У 1999 році призначено президентом Борисом Єльциним головою кабінету міністрів. Вже 31 грудня 1999 року став виконуючим обов'язки президента РФ – у зв'язку з достроковим відходом Єльцина з президентського поста.

У березні 2000 року Путін був вперше обраний президентом на виборах, а в 2004 році переобраний ще на 4 роки. З 2008 по 2012 рік президентом Росії Дмитро Медведєв, колишній прем'єр і близький друг Путіна, у зв'язку з тим, що Конституція РФ не дозволяє обиратися президентом більше двох термінів поспіль. У цей період Путін займає пост глави уряду.

У 2012 році Путін знову бере участь у виборах та обирається президентом, тепер вже на шестирічний термін. Таким чином, тільки на посаді президента Володимир Путін перебуває 14 років, фактично ж керує країною вже 18 років.