Морози, ожеледь і холодний вітер, вже порядком обридлі українцям, доведеться потерпіти ще тиждень, а після стихія нарешті відступить і прийде довгоочікувана весна. Вже на постійній основі.

Про це розповів Микола Кульбіда - глава українського Гідрометцентру, передає "Сегодня". "Ну згадайте хоча б березень 2013 року, коли 23 числа випав сніг і вдарили морози. Тому все йде своїм ходом. І потепління буде, але не відразу", - прокоментував синоптик нинішні погодні показники.



Він зазначив, що плюсова температура зі стабільним потеплінням прийде в Україну вже 23-24 березня, хоча сніжитиме перестане у найближчі декілька днів. "Опади протриматися ще два дні. Вже з вівторка, 20 березня, опади припиняться. Але морозна погода протримається ще декілька днів. А вже до наступних вихідних, тобто до 23 - 24 березня, потеплішає. У всякому разі денна температура стане плюсовою", - розповів Кульбіда і додав, що першими справжню весну відчують західні області України.


Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що через негоду в Україні (сніг, налипання мокрого снігу) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 19 населених пунктів. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"17 березня із-за ускладнення погодних умов (сніг, налипання мокрого снігу) спрацювали системи захисту ліній електропередач знеструмлено 19 населених пунктів у Волинській області", - йдеться в повідомленні. За даними відомства, до відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.



Ми також писали про те, що в ніч з 17 на 18 березня через витівки стихії мешканці 134 населених пунктів у восьми українських областях залишилися в холодних будинках і квартирах без електроенергії. Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій розповіли, що майже сто автомобілів довелося відбуксирувати: водії не могли впоратися із залізними конями.