В результаті складних погодних умов, які спостерігалися по всій Україні протягом 17-18 березня, без світла залишаються 129 населених пунктів. Про це повідомив прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Автоматична система захисту ліній електропередач спрацювала через сильні пориви вітру з налипанням мокрого снігу на дроти.

Станом на ранок 19 березня знеструмлені населені пункти в семи областях.

У Запорізькій області без електроенергії 40 населених пунктів, у Миколаївській - 35, Донецькій - 22, Дніпропетровській - 17 Одеській - 10, Херсонській - 3 і Кіровоградській - 2.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", справжній сніговий армагеддон розпочався в Україні 17 березня. Він був викликаний двома циклонами, які рухалися з Балканського півострова. По всій території України спостерігалося різке похолодання до 10 градусів морозу вночі. Пориви вітру були 15-20 м/с. Все це супроводжувалося хуртовинами, в деяких областях напередодні пройшли зливові дощі, після замерзання на дорогах утворилася ожеледиця.

У ДСНС попереджали водіїв про ускладнення на дорогах і просили по можливості відмовитися від поїздок на особистому автотранспорті. Особливо просили не виїжджати за межі міста, так як міжміські траси були занесені снігом, техніка не встигала їх вчасно розчищати.

Синоптики розповіли українцям, що в найближчі дні очікувати істотного потепління в Україні не варто. Морозна зимова погода буде зберігатися ще як мінімум протягом п'яти днів. Про це розповів директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда. Він нагадав українцям 2013 рік, коли в кінці березня раптово вдарив мороз і почався сильний снігопад. Тому такі погодні явища зовсім не вважаються чимось аномальним, це цілком нормальна погода для кінця березня.

Кульбіда стверджує, що з вівторка, 20 березня, опади повинні повністю припинитися. Але діставати весняні куртки ще рано, так як морозна погода протримається ще кілька днів. Потеплішати має до наступних вихідних, тобто до 23 - 24 березня. Денна температура по всій Україні стане плюсовою і почнеться танення снігу.

Раніше повідомлялося про те, що через негоду і аварійне спрацювання системи захисту ліній електропередач без світла залишилися 19 населених пунктів. Як повідомляв прес-центр ДСНС, 17 березня через сильні хуртовини та налипання мокрого снігу спрацював захист ЛЕП, знеструмивши 19 населених пунктів у Волинській області.