До вердикту, який британський уряд виніс у справі отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, представники Євросоюзу ставляться вкрай серйозно. Британія упевнена: за обурливим злочином стоїть Російська Федерація.

В офіційній заяві, опублікованій в понеділок, 19 березня, Рада міністрів закордонних справ ЄС відзначає: "Європейський союз рішуче засуджує напад, скоєний проти Сергія і Юлії Скрипаль в Солсбері".



У своїй заяві глави дипвідомств підкреслюють, що вся співдружність шокована, що вперше за 70 років було використано нервово-паралітичний газ військового класу, розробленого в Росії. Дипломати відзначають, що використання хімічної зброї - неприйнятне, і неважливо, хто і з якою метою це зробив.


Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

"Використання будь-якої хімічної зброї будь-якою особою є абсолютно неприйнятним і становить загрозу безпеці для всіх нас. Будь-яке таке використання є явним порушенням Конвенції з хімічної зброї, порушенням міжнародного права і підриває міжнародний порядок, заснований на правилах", - йдеться в заяві.



У зв'язку з вищесказаним, Європейський Союз висунув ряд вимог офіційній Москві. Зокрема, Росія повинна негайно відповісти на питання, які ставлять Великобританія і міжнародне співтовариство, а також забезпечити невідкладне і повне розкриття своєї програми "Новачок" перед Організацією із заборони хімічної зброї.

"ЄС висловлює повну солідарність з Великою Британією та підтримку її зусиллям засудити відповідальних за цей злочин", - підкреслюють європолітики.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що Сполучені Штати відкинули церемонії і відкрито звинуватили Росії в отруєнні розвідника Сергія Скрипаля. Офіційний Лондон зробив те саме і відкрито звинуватив Росію. Тим часом кількість жертв від отруєння продовжує збільшуватися: оскільки для нападу використовувалося речовину, що потрапляє в організм повітряно-крапельним шляхом, постраждали і правоохоронці, вони знаходяться в критичному стані.

Ми також писали про те, що перед тим, як колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля разом з 33-річною донькою Юлією 4 березня знайшли отруєними на лавці в Солсбері (Великобританія), очевидці бачили, як дивно поводився екс-службовець ГРУ і, яким маршрутом прямувала пара в той нещасливий день.