В рамках жесту солідарності із політикою Великобританії у справі отруєння Сергія Скрипаля польська влада також заявила про "оголошення персонами нон-грата" цілої низки російських дипломатів.

"Польща в знак солідарності з британцями підтримує санкції проти Москви на рівні ЄС. Однак вона може також ввести їх самостійно. Польща може вислати російських дипломатів", - підтвердило польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

Припускають, що найближчим часом також запровадять санкції, сьогодні відбудеться ключове засідання з цього приводу, але деталей поки що не розголошують.

Основна тема на повістці дня – напад на російського шпигуна, про що говорили напередодні прем'єр-міністри Матеуш Моравецкій і Тереза ​​Мей. Ввечері те ж саме під час робочого візиту до Варшави планує розглянути німецький канцлер Ангела Меркель.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Деякі рішення повинні прийматися на дипломатичному рівні і будуть оголошуватися поступово", - пояснила спікер польського уряду Іоанна Копціньска в ефірі місцевого радіо.

Слід відзначити, що про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки невідомою хімічною речовиною (теоретично – "Новачок", який винайшли ще за часів СРСР) стало відомо 5 березня. Дані оприлюднив один із співробітників британської розвідки, обидва потерпілих на даний час перебувають у критичному стані, лікарі не роблять жодних прогнозів на швидке одужання.

За кілька днів британська сторона оголосила: справді, у крові Скрипаля експерти знайшли залишки нервово-паралітичної речовини, до виробництва якої може бути причетна Росія. І поки у Кремлі звинувачення спростовували, прем'єр-міністр країни Тереза Мей оприлюднила звітність про висилку 23 дипломатів, а також тимчасове припинення співробітництва із РФ у цій сфері.

Дивіться: Росія висилає 23 британських дипломати у відповідь на такі ж дії Сполученого Королівства

Як повідомляв портал "Знай.ua", очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін звернувся до британського колеги Бориса Джонсона із пропозицією надати роботу 23-м висланим з РФ англійським дипломатам. Саме справа отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії стала приводом для висилки чиновників, а згодом і центральною темою зустрічі міністрів закордонних справ 28 країн-членів Євросоюзу в Брюсселі, яка запланована на 19 березня.