Популярна українська співачка Анастасія Приходько висловила привітання культовій українській письменниці-шістдесятниці і поетесі Ліні Костенко в честь її дня народження, написавши ліричну пісню. Про це повідомляють ЗМІ.

У 88-річний день народження Ліни Василівній співачка опублікувала пісню "Чоловіче мій, запрягай коня", яку вона виконала на концерті в жовтні 2015 року.

"Від усього серця вітаю письменницю Ліну Василівну Костенко з днем народження! Дякую вам за ваш внесок в Україну. У моєму репертуарі є пісня "Чоловіче мій", яку я завжди співаю", - написала Приходько в Facebook.

"Чоловіче мій"

Чоловіче мій, запрягай коня.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

То не кінь, а змій, миготить стерня.

Доберемося за три годиноньки –

За стонадцять верст до родиноньки.

Ой ти ж роде мій, мій ріднесенький,

Хоч би вийшов хто, хоч однесенький.

Що ж це двері всі позамикані,

Чи приїхали ж ми некликані?

Чуєш роде мій, роде, родоньку,

Чом бур'ян пішов по городоньку?

Роботящий мій з діда-прадіда,

Двір занедбаний - Боже праведний.

Дев'ять ять день душа ще пручається,

Може, потім десь призвичається,

Ані квітоньки, ані морквиноньки,

Не прополеш вже з того світоньку.

Чоловіче мій, запрягай коня.

То не кінь, а змій, миготить стерня.

Доберемося за три годиноньки –

За стонадцять верст до родиноньки.

Легендарна українська письменниця і поетеса Ліна Костенко святкує свій день народження. Геніальній "шістдесятниці" виповнюється 88 років.

В честь свята "Знай.uа" підготував добірку найкращих цитат письменниці і пропонуємо прочитати їх заново разом із нами. Ці слова просочені неймовірною мудрістю, проникливістю і любов'ю до рідної країни. Ліна Костенко розпочала творчу діяльність у 50-х роках 20 століття і до цих пір продовжує дарувати світу безсмертні твори.

Дивіться сюжет про подію