У понеділок, 19 березня, стало відомо, що Україна вже готується до переходу на європейські вимірювальні стандарти.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці компанія Укртрансгаз, яка експлуатує систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни.

"Україна повинна перейти від старих радянських стандартів до нових, прийнятим в країнах ЄС. Наприклад, якщо ми зараз вимірюємо газ в кубічних метрах, то в майбутньому перейдемо на енергетичні одиниці - в МДж або кВт * год або Гкал", - наголошується в повідомленні.

При цьому в компанії додали, що в найближчому майбутньому буде проведена робота по впровадженню нових технологічних регламентів та модернізації обладнання у відповідності з новими європейськими стандартами.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, 28 лютого Петро Порошенко і "Нафтогаз" закликали жителів України "добровільно" економити газ, зменшуючи на кілька градусів температуру у своїх квартирах. Користувачі соцмереж були не в захваті від ініціативи та висловили масу обурень з цього приводу.

#Прикрутити - саме такий флешмоб придумав президент України і "Нафтогаз". Проте він викликав справжню бурю, в основному негативних емоцій і нецензурних висловів, які були написані на сторінці президента у Facebook.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в прес-службі Київводоканалу заявили, що останнім часом в контакт-центри підприємства надходять скарги про шахрайство. Зловмисники придумали нову схему, взявши на озброєння процедуру опломбування лічильників та їх передачу на комерційний облік.

Так, мешканці скаржаться, що у квартири приходять невідомі і видаються уповноваженими особами "Київводоканалу" або підрядної організації ТОВ" Мастергаз ", пропонують за грошову компенсацію опломбувати лічильник і передати його на комерційний облік, вимагаючи від споживачів надати цілий пакет документів для нібито оформлення договору з "Київводоканалом". Після чого опломбовують лічильник пломбами, які дуже схожі на пломби "Київводоканалу".

Зазначається, що внаслідок цих шахрайських дій страждають споживачі, які очікують нові платіжки із урахуванням нібито опломбованого лічильника.