Колега в. о. голови Миколаївського аеропорту Владислава Волошина Аліна Коротич заявляє, що на нього тиснули чиновники облдержадміністрації на чолі з губернатором Олексієм Савченком. Про це заступник генерального директора з розвитку КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" повідомила "Громадському".

Вона запевняє, що останні два тижні Волошин вів переговори з Миколаївською облдержадміністрацією.

"Були якісь переговори з облдержадміністрацією, про підписання акта виконаних робіт, щодо терміналу. Тих робіт, які вже були виконані. Але тендеру фактично не було, його скасували. Це незаконно, тому він не погоджувався", – зазначила Коротич.

Раніше в соцмережах поширювалося нібито телефонне листування Волошина, де згадується губернатор Савченко, тендери, перевірка НАБУ реконструкції аеропорту, документи від ОДА та наміри покінчити з життям.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У той же час сам голова Миколаївської ОДА закликав не займатися "незрозумілими речами". Він заявив, що дізнався про самогубство Волошина, коли проходив лікування, і не може повірити в це.

У поліції заявили, що справу "взято на особливий контроль начальника поліції і направлено в Слідче управління з метою повного та неупередженого розслідування". Правоохоронці також пояснили, що кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 115 КК "Умисне вбивство", "як того вимагає процедура в таких випадках".

Як відомо, 18 березня в Миколаєві вчинив самогубство 29-річний в. о. директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Владислав Волошин. Він не залишив передсмертної записки, та не повідомив медикам "швидкої" причини свого вчинку, хоча на момент їх приїзду був ще живий.

Але є листування з телефону Волошина, де він згадував своє призначення, перевірку в аеропорту і заявляв про намір вчинити самогубство. Волошин був пілотом штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Під час служби скоїв 33 бойових вильоти. У серпні 2014 року після удару по російських десантниках під Новокатеринівкою його літак збили.

Волошин катапультувався і приземлився на окупованій території. При координації куратора зі штабу АТО йому вдалося вибратися до позицій ВСУ. З армії звільнився за сімейними обставинами. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Самогубство льотчика ВСУ: з'явилися нові подробиці трагедії

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що суїцид легендарного героя АТО зачепив українців за живе.