14 березня в останній шлях пішов Стівен Хокінг - один із найвидатніших учених і геніїв сучасності. Особисте життя винахідника на тлі наукових здобутків завжди залишалося в тіні. Важливу роль в його житті відіграли дві жінки, які стали його дружинами. Про це повідомляє Ukr.Media.

Джейн Вайлд

Зі своєю першою дружиною Джейн Вайлд Стівен Хокінг познайомився в 1963 році. Незадовго до цього лікарі діагностували йому бічний склероз і відміряли всього два роки життя. Це, звичайно, стало для нього справжнім шоком, і переживав важку депресію. Джейн, можна сказати, стала для Хокінга порятунком і повернула його до життя.

Сама вона говорила, що її вразили відкрита посмішка і великі очі майбутнього генія - встояти не змогла. А поставлений її коханому діагноз тоді не здавався їй таким страшним. У 1965 році 21-річна Джейн і 23-річний Стівен одружилися.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Його почуття гумору і незалежність підкорили мене. Було приємно слухати історії цієї незвичайної людини - в основному через те, що розповідав він, задихаючись від реготу над власними жартами. Багато з цих жартів були про нього самого", - згадувала вона.

Перший час подружжя було дуже щасливим, хвороба не прогресувала, у їх відносинах панувала гармонія, а через два роки вони стали батьками - у 1967 році у Стівена і Джейн народився син Роберт. Ще через три роки, в 1970 році на світ з'явилася їхня дочка Люсі, а в 1979 році народилася третя дитина - син Тімоті.

Хокінг у підсумку вижив і прожив після цього більше 30 років. Варто відзначити, що в 1985 році на його рахунку вже було кілька мільйонів доларів, і в разі його смерті увесь статок перейшов би до Джейн, однак це, здається, її не хвилювало.

Через кілька років після цього Стівен і Джейн розлучилися, проте незабаром він одружився вдруге.

Елайн Мейсон

За іронією долі з другою дружиною Стівена познайомила його дружина. Коли доглядати за чоловіком Джейн стало вже важко, вона найняла йому доглядальницю - Елайн Мейсон. Він на неї досить швидко поклав око і незабаром переїхав до неї, а в 1995 році Стівен і Елайн узаконили свої стосунки.

Відносини зі своєю другою дружиною Хокінг називав "бурхливими і пристрасними". Правда, в щирості почуттів Елайн сумнівалися - дуже багато говорили, що вона вийшла заміж за Хокінга виключно в корисливих цілях. Колишня дружина Хокінга і їх діти урочисту церемонію взагалі проігнорували. Ходили навіть чутки, що Мейсон піднімала руку на беззахисну людину і обходилася з ним дуже грубо.

Дивіться сюжет про генія

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", світ побачив останнє послання Стівена Хокінга.