У Головному управлінні Національної поліції Києва озвучили кількість колишніх співробітників спецпідрозділу Беркут - сьогодні вони працюють у столичних підрозділах поліції особливого призначення. Про це повідомляють ЗМІ.

Так, згідно з повідомленням, у цілому в поліції особливого призначення Києва працюють 916 співробітників, із них 185 служили в розформованому спецпідрозділі міліції "Беркут".

Зокрема, в полку поліції особливого призначення №1 ГУНП Києва працюють 486 співробітників, 183 з яких служили в "Беркуті".

У той же час, у полку поліції особливого призначення №2 ГУНП Києва працюють 430 співробітників, у "Беркуті" служили двоє з них.

У поліції зазначили, що 761 співробітник полків поліції особливого призначення Києва пройшов переатестацію з міліції до лав Національної поліції. Дев'ять співробітників "провалили" переатестацію, але відновилися на службі через суд.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також у поліції стверджують, що ніхто з екс-"беркутівців", які продовжують працювати в київських полках особливого призначення, не був затриманий або відсторонений від служби за підозрою в злочинах у часи Євромайдана.

Нагадаємо, минуло більше чотирьох років після трагічних подій на Майдані, в ході яких загинули люди. Слідчі ГПУ досі не можуть пред'явити громадськості винуватців цього розстрілу.

І з кожним місяцем затягування, під силовиками, які займаються цією справою, все більше хитаються крісла. І вони не придумали нічого кращого, як спробувати знайти "стрілочника" з високим званням, на якого можна буде "повісити всіх собак".

Дивіться сюжет про Беркут

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", влада поставила жорстокий ультиматум.