Російські засоби масової інформації повідомили, скільки людей проголосувало на виборах президента РФ в Україні. Так, на території нашої держави проголосувати змогли 376 осіб, з них 323 - вибрали Путіна. За іншого кандидата – Сергія Бабуріна свій голос віддав один дипломат.

Як відомо, в Україні до голосування допускалися виключно громадяни Російської Федерації, які мають дипломатичний статус, а тому 53 709 підготовлених бюлетенів довелося погасити.

У день голосування, посольство Росії в Києві обгородили парканом, а доступ до консульства Російської Федерації в Одесі закрили через "мінування". Також, у російську дипломатичну місію в Харкові принесли труну з опудалом Путіна, а у Львові біля Генконсульства країни-агресора палили шини.

У Криму ж, тим, хто голосував на незаконних виборах вперше, видавали пакети з ручкою, блокнотом і солодощами, а перевізників змусили возити людей безкоштовно. Також жителям окупованого півострова обіцяли "медалі" за участь у виборах, однак після того як автомобіль з медалями застряг на Керченській переправі, частина людей відмовилися від голосування.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", російським громадянам заборонили доступ до дипломатичних установ для здійснення голосування у день виборів Путіна. Про це напередодні заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Заборона голосувати на території нашої країни була введена по тій причині, що Росія, незважаючи на попередження, все ж проводила незаконні вибори в окупованому нею Криму.

Ми також писали, про те, що глава кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров розповів про явку свого народу на вибори Путіна в окупованому Криму. Так, за словами Чубарова, російські ЗМІ брешуть про те, що явка кримських татар була велика. За його словами, більшість з них бойкотували ці вибори – явка не перевищила 10%.

Рефат Чубаров також додав, що в Криму люди, які демонструють відсутність лояльності до дій Росії, «повинні бути готові до репресій кожен день». А активіст кримськотатарського національного руху Заїр Смедляєв також заявив, що в Криму проголосувало не більше 10% кримських татар.

Дивіться: "Чого очікувати від нового терміну Путіна"