Польські націоналісти 19 березня провели акцію під українським посольством у Варшаві. Відомо, що учасники акції спалили портрети Степана Бандери та Романа Шухевича.

Про це стало відомо завдяки повідомленням журналіста Євгена Приходька.

«Посол польського Сейму Роберт Вінницьки поклав на землю червоно-чорний прапор і став на нього зі словами «це бандерівська ганчірка». Немає і не може бути питань до ультраправим, так як дружба з Росією і відсутність розуму, напевно, виправдовує подібні дії», – написав журналіст.

Приходько сподівається, що в Києві не буде аналогічною відповіді на дії поляків, а польський уряд має засудити «настільки радикальний спосіб декларування своїх поглядів під стінами українського посольства».

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Гасло "вибачаємо і просимо вибачити", який ототожнював польсько-німецьке порозуміння, повинен стати основою для примирення Польщі та України. Так вважає публіцист, політолог, експерт студій Східної Європи Варшавського університету Казімєж Войціцький, який озвучив свою точку зору.

Нагадаємо, раніше представники бізнесу Польщі стурбовані різким зростанням імпорту з України, особливо харчового. Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на заяву віце-президента українсько-польської торгової палати Ельжбета Бодьо. За її словами, польський аграрний бізнес стурбований негативним сальдо в торгівлі з Україною.

Згідно інформації, польські компанії вже почали піднімати питання про можливість застосування спеціальних заходів у торгівлі з Україною у рамках захисних заходів СОТ. Відомо, що Всесвітня торгова організація допускає введення обмежень проти імпорту у випадку, якщо його різке зростання становить загрозу для національної промисловості.

Як повідомляв портал "Знай.uа" за прогнозами Національного банку Польщі, до кінця 2020 року на польський ринок праці буде перебувати 200-300 тисяч українців щорічно. Про це повідомив на прес-конференції заступник директора департаменту економічного аналізу Нацбанку Польщі Яцек Котловський. За його словами, кількість українських громадян на ринку праці в Польщі зростає, але темпи зростання уповільнилися, оскільки пік був зафіксований у 2016-2017 роках.