Верховний суд відхилив позов керівництва Telegram, в якому представники месенджера вимагали визнати недійсним наказ ФСБ про обов'язкове надання ключів шифрування.

У Telegram зазначили, що мають намір подати апеляцію. В ході розгляду позову представник ФСБ заявила, що листування російських користувачів в месенджерах, в тому числі в Telegram, не є охоронюваною законом таємницею, пославшись на позицію Конституційного суду.

У жовтні Міщанський районний суд Москви оштрафував Telegram на 800 тисяч рублів за відмову надати ФСБ ключі для декодування листувань користувачів. У грудні представники месенджера звернулися до Верховного суду Росії з вимогою визнати наказ ФСБ недійсним і встановити порядок видачі листування тільки після рішення суду.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що в січні щомісячна активна аудиторія російської соцмережі "ВКонтакте" закріпилася на позначці в 97 млн, повідомляє дослідження аналітичного бюро Statista, а Telegram досяг позначки в 100 мільйонів.

Виходить, що створена Павлом Дуровим соцмережа програє іншого його проекту - месенджера Telegram.

За останньою офіційною інформацією (опублікованій ще в лютому 2016 року), щомісячна активна аудиторія Telegram досягає 100 млн. З тих пір сервіс не публікував дані про темпи зростання чи інших актуальних показниках.