Початок квітня цього року в Україні буде відносно прохолодним.

Як розповів народний синоптик Леонід Горбань, будуть заморозки, причому сильні.

потепління очікується з 25-26 березня, але це невисокі температури: 3-5 градусів тепла. "Перші сім днів квітня також будуть холодними, наприклад, на 2 квітня прораховуються дощ зі снігом, температура близько 3-4 градусів. Так буде до самої Пасхи (в 2018 році свято випадає на 8 квітня. Потім денні температури будуть доходити до 10-11 градусів. Не більше. Погода вітряна, сира, прохолодна", - сказав він.

Але і після Великодня буде прохолодно: очікується, лише 11-12 градусів вище нуля.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Погода на 21 березня

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що активний антициклон з Атлантики поступово витіснить з України циклон, що приніс снігопади і морозну погоду і вже з понеділка, 26 березня, встановиться весняне тепло.

Про це написала синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook, уточнивши, що потепління торкнеться всю територію України. У той же час, синоптик повідомила, що у середу, 21 березня, сніг ще буде йти, особливо вночі, однак вдень на Півдні все ж будуть прояснення.

Крім того, День весняного рівнодення вважається астрономічним початком тепла і щорічно припадає на 20 березня. Сьогодні світлий час доби збільшується, а ніч, навпаки, скорочується.

Вчені називають це унікальним природним явищем, пов'язаним із зміною процесів руху Сонця і Землі. Взагалі проміжок між весняним і осіннім рівноденням налічує близько 365 сонячних діб. Для наших предків він теж багато значив і навіть був наділений містичним сенсом: з-за боротьби світла і темряви. Важливо стежити за своїми емоціями і при необхідності правильно ними скористатися.