По табору біженців в сирійському Ідлібі, який входить в зону деескалації, здійснила удар російська авіація. Відомо, що жертвами авіаудару стали 10 осіб, ще 15 мирних жителів поранено.

Цю інформацію повідомляє Анадолу, посилаючись на Абу Раєда, представника сирійської опозиції.

Відомо, що літак Су-24 ВКС Росії, що піднявся в повітря з авіабази Хмеймім, завдав два авіаудари по табору біженців в селищі Хас на півдні провінції, яка входить в зону деескалації в Сирії.

В результаті авіаударів по населених пунктах в провінціях Ідліб і Хама за останні десять днів загинули більше 30 осіб і були поранені 66 мирних жителів.

Повідомлялося раніше, що в результаті авіаударів ВКС Росії і сирійської урядової авіації по ринку в Східній Гуті 16 березня загинули понад 60 осіб і сотні були поранені.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", сирійське угруповання "Джейш аль-Іслам" ( "Армія Ісламу") заявило, що російський літак Ан-26 був збитий з кулеметів.

Про це пише ліванське видання Ad-Diyar з посиланням на заяву угрупування. За словами бойовиків, літак вони збили в 100 метрах від землі, коли заходив на посадку. За словами ісламістів, таким чином вони помстилися росіянам за дії в Східній Гуті.

Також портал повідомляв про те, що на борту літака Ан-26, який розбився в Сирії 6 березня, були 39 російських військових. Про це повідомили у Міністерстві оборони Росії.

Раніше у відомстві повідомляли про 32 загиблих унаслідок аварії.

Також нагадаємо про те, що про підтримку режиму сирійського президента Башара Асада нещодавно заявиви верховний лідер Ірану Аятола Алі Хаменеї. За його словами, Тегеран поділяє позицію, навіть попри міжнародний протест щодо останніх подій у передмісті Дамаска, Східній Гуті:

"Сьогодні Сирія перебуває на лінії фронту, і наш обов’язок – захистити сирійський опір. Іран також протистояв глобальному опору від часу заснування Ісламської республіки майже 40 років тому. З першого дня всі основні світові сили об’єдналися і діяли проти нас: США, СРСР, НАТО, арабські та регіональні реакціонери – всі вони об’єдналися, але ми виживали і процвітали ", - пояснив він.