У середу, 21 березня, Кабінет Міністрів України під час сьогоднішнього засідання прийняв постанову про заборону оформляти паспорт громадянина України з використанням бланка у формі книжки. Про це повідомляють Українські новини.

Варто зазначити, що зміни внесені до постанови Кабміну «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення паспорта громадянина України №302» від 25 березня 2015 року.

У свою чергу Кабмін також виключив положення, яке передбачає, що до завершення роботи по забезпеченню в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки, паспорт громадянина України може оформлятися з використанням бланка паспорта громадянина у формі книжечки.

При цьому в пояснювальній записці до цієї постанови зазначається, що таке рішення приймається, так як підрозділи Міграційної служби в повному обсязі забезпечені матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта у формі ID-картки.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За даними Міністерства внутрішніх справ, яке розробило проект постанови, на 13 лютого 2018 року оформлено 1 542 538 паспортів громадян України з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки.

В той же час постанова №302 передбачає, що прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія, припиняється з 1 листопада 2016 року, при цьому паспорт без електронного носія, оформлений і виданий до 1 листопада 2016 року дійсний протягом строку, на який він виданий.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що зі скасуванням візового режиму з Європою українці ще більше зацікавилися роботою за межами нашої держави. За два роки на заробітки виїхало більше двох мільйонів українців.

Крім того, компанія Nomad Capitalist традиційно складає рейтинг найбажаніших паспортів. Відомо, що Україна посіла 91 місце в цьому рейтингу.