Витрачені дарма гроші, нелегкий досвід та суцільне розчарування через зневагу до себе – так дуже часто повертаються українці із Польщі. І це попри те, що влаштовуються на роботу за кордоном на законних підставах, отримали всі потрібні дозволи та були впевнені у чесності свого боса.

Так звані "рожеві окуляри" зникають одразу, варто лише кілька днів прожити на новому місці і практично без жодних прав, зате – з мільйоном нових, не завжди легких обов'язків:

"Коли приїжджаєш в іншу країну, стикаєшся з цим менталітетом, з тією культурою, з проблемами, які тут є, і вже починаєш цінувати і розуміти, що не все так погано, як здається насправді", - зізнався трудовий мігрант Юрій.

Про космічні заробітки, як ви вже зрозуміли, мова не йде: платять мінімум, а якщо ні, то намагаються зрізати суму різними способами. Вистачить і штрафів за порушення дисципліни, і ніхто не розбирається, чи були вони.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Контракт нічого не означає. Нам навіть не дали копію контракту, в принципі. У нас просто була фотографія. Ми пропрацювали 14 днів. Заплатили нам чомусь за 11", - заявила українка Карина.

"Нам обіцяли зарплату десь 5-5,5 тисяч. Ну це плюс-мінус тисяча доларів. Це 30,5 робочих днів ставка. А лютий, це короткий місяць, і він нам дає зарплату не за місяць, а порахував за 22 дні ", - підтвердив припущення Володимир.

Головна проблема у тому, що від українців вимагають максимальної віддачі. Можливо тому так часто самі поляки вважають за краще заробляти гроші в чужій країні – у Німеччині, приміром, яка не дуже радісно, але все ж приймає. Навантаження не відповідають отриманим на руки сумам, тобто точно такі ж гроші можна заробляти і в Україні.

"Знаєте, як сарафанне радіо. Всі говорять: ось у Польщі, в Польщу, в Польщу поїхав, сам відчув, що це таке і як. За ті зусилля, які тут ти прикладаєш, можна прикладати на території України, і, в принципі, заробляти ті ж гроші ", - підтверджують наші співвітчизники.

Дивіться: історії заробітчан, які складно собі уявити

Як повідомляв портал "Знай.ua",українцям показали всю правду про працевлаштування та життя у Польщі.