Кабінет міністрів України звільнив першого заступника керівника Державної міграційної служби Діну Пимахову.

Як пише ZN.ua про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко. За його словами, Пимахову звільнили за власним бажанням.

Нагадаємо, вранці 24 січня 2018 року НАБУ проводило обшук у Пимаховой. 29 листопада 2017 року Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали при спробі передачі хабара першому заступнику голови ДМС. Тоді ж у конспіративних приміщеннях НАБУ пройшли обшуки.

Після того Пімахова виступила з викривальним заявою і запевнила, що сама звернулася до правоохоронців, не знаючи, що Сергій Тітенко – агент НАБУ.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Пімахова про обшуки НАБУ

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що Назар Холодницкии, керівник САП, може подати у відставку. Як каже співрозмовник, Холодницький зараз обмірковує можливість написати заяву про відставку. ТСН пише, що Холодницький збирається піти у відпустку до Великодніх свят, але САП спростовує цю інформацію. У прес-службі САП "Українській правді" розповіли, що зараз Назар Холодницький виконує обов'язки керівника відомства в звичайному режимі.

"Завтра він разом з директором НАБУ відправляється в Брюссель на робочі зустрічі до кінця тижня. Заплановані зустрічі з депутатами Європарламенту, серед тем обговорення - робота антикорупційних органів в Україні, створення антикорупційного суду та законодавче забезпечення роботи НАБУ-САП", - сказали в САП.

Крім того, нардеп Віталій Купрій, близьке до Ігорю Коломойському, підтвердив інформацію ЗМІ про те, що він через суди змушував НАБУ порушувати розслідування проти Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ). Про це він пише на своїй сторінці в мережі Facebook.

За словами самого депутата, нещодавно він звернувся із заявою в НАБУ з вимогою почати розслідування нібито зловживань НКРЭКУ при погашенні прострочених боргів підприємств теплової генерації ДП "Енергоринок" підприємствам теплової генерації. Однак, як і в ситуації з заявою про незаконність формули Роттердам +, НАБУ відмовився відкрити справу, після чого народний депутат звернувся в суд на бездіяльність антикорупційного бюро.