У селі Яблунька Івано-Франківської області батьки виявили, що їхніх дітей у дитсадку "Едельвейс" годують протермінованими продуктами.

Про це повідомляє ТСН.

Одна з мам Іванна Лешко розповіла, що віднедавна, діти почали скаржитися на болі в животі і діарею, але батьки не одразу пов’язали ці скарги з харчуванням у дитсадку. А згодом одна з працівниць дитсадка розповіла про антисанітарію на кухні закладу.

"Потім до голови батьківського комітету надійшов анонімний дзвінок від працівниці з садочка. Сказала, що вони бояться за наших дітей. Розказали, що в рисі були мишачі фекалії, що просто боялися за те, як діти взагалі ніч переночують", - розповіла Іванна.

Тоді мами влаштували власну інспекцію у дитсадку і були вражені своїми знахідками.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

"В крупах і борошні повно мишачого фекалію, крупи протерміновані. Чай, який дають дітям, протермінований. Він 2015 року, термін вживання 24 місяці, а від дати виготовлення вже пройшло два роки", - нарікає інша мама, яка побажала надати коментар анонімно.

Також простроченим на кілька місяців виявилися кісиль і макаронні вироби. Причому на деяких пакунках з крупами взагалі не вдалося знайти маркування з датою виготовлення.

"Ми віддаємо своїх діток в садочок... Думаємо, що вони перебувають в гарних умовах і харчуються свіжими продуктами... А їх там труять. Ви навіть не уявляєте, в яких умовах зберігаються продукти. Миші як коні, випадають з гречки", - розповіла Іванна Лешко, яка також виклала на своїй сторінці у Facebook відео інспекції комори дитсадка.

Люди, подивіться що відбувається в садочку с. Яблунька 😱😨😵 Ми віддаємо своїх діток в садочок ... Думаємо, що вони перебувають в гарних умовах і харчуються свіжими продуктами ... А їх там трують 😮😫😥 Ви навіть не уявляєте, в яких умовах зберігаються продукти 😱😱😨😵 миші як КОНІ, випадають з гречки і т.д. ... А решта взагалі прострочені 😥😨😵😱 немає слів, одні Емоції 😫😥😱😨😵 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=200876640497240&id=100017247164189

Posted by Ivanna Leshko on Thursday, 15 March 2018

За словами Іванни, за продукти у дитсадку відповідає завгосп, яка закуповує їх в одному з місцевих підприємств. "Завгосп виправдовує себе тим, що держава видає певну суму, на яку треба одразу закупити продуктів. Але ж там немає де зберігати. Умов взагалі немає", - нарікає Іванна.

На знятому нею відео видно, що продукти зберігають у недобудованій частині дитсадка на другому поверсі.

Медсестра дитсадка, яка відповідає за раціон дітей взагалі відмовилася щось пояснювати батькам. А завідувачки закладу взагалі немає на місці. За словами батьків, вона взяла відпустку, щоб поїхати на заробітки до Польщі.

Батьки звернулися до районного та обласного управлінь освіти.

Богородчанська районна адміністрація створила комісію для вивчення якості харчування дітей у всьому районі. Голова Богородчанської РДА Франку Єжак взяв на себе контроль за роботою комісії.

Згідно з його розпорядженням, комісія має відзвітувати про проведену роботу у вересні 2018 року. Проте щодо виправлення ситуації у дитсадку "Едельвейс" вже було вжито заходів, зокрема, звільнено всіх відповідальних за ситуацію осіб.

"Заключення комісії на основі виїзду та висновків перевірки працівниками Держпродспоживслужби та відповідно до протоколу комісії: звільнити працівників всіх трьох, сьогоднішнім числом, завідувача дитсадка, медсестру і завідувача складом; усунути виявлені порушення в садочку і перевірити стан харчування у всіх освітніх закладах району", - повідомила депутат обласної ради Марія Рудик.

У дитячому садочку на Прикарпатті батьки виявили борошно з фекаліями гризунів.Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що дитячий садочок - лотерея для батьків.