У середу, 21 березня, в Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що США звинуватили Росію у катастрофі малазійського лайнера Boeing-777 рейсу MH17 над Донбасом ще до того, як літак упав.

Про це на брифінгу для акредитованих в Росії послів сказав директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Володимир Єрмаков, передає УНІАН.

Відзначається, що він назвав звинувачення РФ з боку Заходу безглуздими, адже їх "чули багато разів" і це вже "зовсім їх не хвилює".

"Звинуватили Росію до того, як Boeing впав. Це достеменно підтверджено", - сказав Єрмаков.

При цьому він додав, що у США нібито є запис зі супутника, на якому чітко видно, хто збив лайнер. Так, за словами чиновника, розслідування справи зайшло в глухий кут, і "всі замовкли", а Росію спеціально "не запросили розслідувати цей злочин".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Примітно, що на брифінгу також йшлося про отруєння російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля. Сам Єрмаков заявив, що Росія не винна в інциденті і звинуватив Великобританію у скоєнні нападу на російських громадян, назвавши це терористичним актом.

У свою чергу, український журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці в Facebook, коментуючи даний брифінг, підкреслив, що подібними висловлюваннями "Росія сама ставить знак рівності між МН17 і отруєнням Скрипалів".

"У першому випадку, зібрані докази, що ЗРК "Бук" потрапив з території РФ, тим самим ставши одним з епізодів доказів російського вторгнення в Україну. Якщо в першому випадку нахабно брешуть, не моргаючи, то чому б їм не робити це знову", - написав Цимбалюк.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Мережі оприлюднили статтю нідерландського видання незалежних журналістських розслідувань Zembla, в якій перераховані імена головних підозрюваних у справі збитого літака рейсу МН17 над Донбасом в 2014 році. Також у статті зазначається, що Служба безпеки України визначила групу з семи осіб, причетних до оборудок МН17.