Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Європа зацікавлена ​​в хороших відносинах з США.

Про це вона заявила під час прес-конференції у Варшаві після зустрічі з польським прем'єром Беатою Шидлов, передає Reuters.

"Німеччина, як і європейці, ми маємо вроджену зацікавленість в хороших трансатлантичних відносинах на основі спільних цінностей", - сказала Меркель. Вона зазначила, що майбутнє НАТО європейські партнери обговорять з урахуванням думки адміністрації американської сторони.

Читайте також: Меркель пообіцяла Києву не допустити закулісних ігор

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Ангела Меркель офіційно стала кандидатом на свій пост на парламентських виборах. Її кандидатуру затвердили консервативні партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) і Християнсько-демократичний союз (ХДС).

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому лідер ХСС Хорст Зеехофер критикує її за прийом біженців. Тепер партії будуть обговорювати стратегію боротьби з Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН), яка є їх головним конкурентом на виборах.