Євген Балицький, депутат Верховної Ради від "Опозиційного блоку" назвав Степана Бандеру терористом. Це спровокувало бурхливу реакцію Ігоря Мосійчука, нардепа від Радикальної партії.

В ефірі телеканалу NewsOne, в результаті міркувань Балицького про те, кого можна назвати героєм, сталася сварка нардепів.

"Між героєм і терористом завжди дуже тонка грань. Героїв призначає народ. Практично століття ми назвали вулиці, і вважали героями терористів: Олександра Ульянова, Софію Перовскую і т. д. Народ визначає, хто герой, а хто ні, а не зірочка, яку вручив президент. Степан Бандера – польський громадянин і цілий ряд людей, які терористи-герої", - заявив нардеп.

Мосійчук сказав, що Бандера не брав участь ні в одному теракт.

"Слова ви можете вибирати? В якому терористичному акті брав участь Степан Бандера? В якому? Степан Бандера в жодному теракті участь не приймав", - розлютився Мосійчук.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", американці вирішили припинити політичні контакти з Польщею, а в Конгресі з-за прийняття резонансного польського закону про інститут нацпам'яті панують антипольські настрої.

У кулуарах польського зовнішньополітичного відомства заявляють про гостру кризу у відносинах з США через вищезгаданого закону, який викликав різке неприйняття Ізраїлю та України.

Також портал повідомляв про те, що колишній прем'єр-міністр Польщі Ян Ольшевський заявив, що демонізувати Степана Бандеру не варто, адже він скоїв проти поляків тільки один злочин. Зате причетність Романа Шухевича до "Волинської різанини" слід проаналізувати. Про це повідомляють ЗМІ.

Крім того, нагадаємо, що Польща розпалила конфлікт навколо історичних питань, тим самим поставивши дві країни на поріг війни.

У цьому впевнений історик і журналіст Вахтанг Кіпіані. "Довгий час при владі в Польщі були послідовники "пана редактора" — засновника легендарного паризького журналу Kultura Єжи Гедройца. Того самого, який сформулював страшно немодну і непатриотическую річ: мовляв, Польща стане справді вільною, коли Львів знову буде українським, а Вільнюс — литовським", - написав історик в матеріалі для "Нового часу".