Українського політв'язня Олександра Кольченка, якого утримують в Росії, випустили зі штрафного ізолятора Копейської колонії Челябінської області.

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці у Facebook Тетяна Щур, російська правозахисниця.

"Маленька гарна новина. Кольченко випустили з ШІЗО і він, нарешті, отримав посилку. Насправді, для того, хто розуміє, який важливий за ґратами кожен вітамін і кожен предмет з волі, це велика гарна новина. Більше ніяких новин про Сашу Кольченка немає", – розповіла правозахисниця.

Маленькая хорошая новость. Кольченко выпустили из ШИЗО и он, наконец, получил посылку. На самом деле для, для того, кто...

Posted by Tatiana Shchur on Wednesday, 21 March 2018

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нещодавно, Тетяна Щур повідомила, що Кольченка відправили в штрафний ізолятор на 13 діб за "пересування без охорони до бібліотеки та їдальні".

За "порушення форми одягу" наприкінці грудня Кольченка вже відправляли до штрафного ізолятора.

Нагадаємо, що Олександр Кольченко та український режисер Олег Сенцов були затримані російськими спецслужбами в Криму в травні 2014 року. Чоловіків звинувачували в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обвинувачені свою провину не визнали.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", колишня кандидат у президенти Російської Федерації Ксенія Собчак у понеділок, 19 березня, передала чинному главі держави Володимиру Путіну список політичних в'язнів, серед яких українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко.

"Ксенія Собчак сьогодні зустрілася з Путіним. Головний сенс зустрічі був у тому, щоб передати йому список політичних в'язнів і вимагати їх звільнити (амністія, помилування). Путін пообіцяв розглянути цей список. Надія є деяка", - розповіла Литвинович.

Також портал повідомляв про те, що президент РФ Володимир Путін доручив своїй адміністрації опрацювати список про помилування 16 чоловік, який йому передала кандидат в президенти країни Ксенія Собчак.

Крім того, нагадаємо, що українець Олег Сенцов, засуджений в Росії за сфабрикованою справою, розповів у листі сестрі, що повільно і безповоротно втрачає здоров'я у колонії в місті Лабитнангі.