Аеропорту "Київ" присвоєно ім’я видатного українського авіаконструктора Ігоря Сікорського. Таке рішення прийняла Київська міська рада на засіданні 22 березня.

За словами заступника голови КМДА Олексія Резнікова, було пройдено всі процедури щодо присвоєння аеропорту "Київ" (Жуляни) імені Сікорського. Про це інформує прес-центр КМДА.

"Ми маємо згоду трудового колективу, комісія з питань найменувань підтримала цю ініціативу, громадські обговорення пройдені. Три профільні комісії Київради підтримали цей проект рішення", – сказав Резніков.

Відтепер аеропорт носитиме назву КП Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) імені Ігоря Сікорського.

Ігор Сікорський – видатний авіаконструктор українського походження, засновник компанії Sikorsky Aircraft, автор літаків-велетнів в тому числі Sikorsky S-29-A, конструктор першого в США літака-амфібії.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Навчаючись у Київському політехнічному інституті, спроектував і побудував кілька гелікоптерів, літаків-біпланів. У 1908-1912 роках побудував у Києві 6 моделей літаків і гелікоптер.

Як повідомляв портал "Знай.ua", нещодавно завершилися переговори між представниками міжнародного аеропорту "Бориспіль" та найбільшого лоукостеру Ryanair. За їх підсумками досягли домовленості, що авіакомпанія після тривалих суперечок все ж вийде на український ринок.

Бюджетні напрямки для України повинні були відкрити вже давно, але сторонам не вдавалося знайти компроміс. Припускають, що перші польоти відбудуться вже у жовтні поточного року, або на початку листопада.

На даний час у Ryanair зацікавлені в запровадженні рейсів із трьох українських міст. Ведуться дискусії з приводу Києва та Львова, але окрім них в полі зору – Харків, Одеса та Херсон.