У залі нідерландського парламенту в Гаазі невідомий чоловік вчинив спробу самогубства. Спроба суїциду сталася під час парламентських обговорень. Таким чином активіст, який виступав проти криміналізації легких наркотиків, намагався привернути увагу політиків.

У четвер, 22 березня, в залі парламенту Нідерландів у Гаазі чоловік намагався накласти на себе руки, повісившись з перил. Про це повідомляють нідерландські ЗМІ.

Як повідомляє Telegraaf, чоловік останні два місяці мітингував перед будівлею парламенту проти криміналізації легких наркотиків.

Відзначається, що під час парламентських обговорень чолові перебував на громадській галереї: поводився нервово ходив туди-сюди, після чого прив'язав шнурок до поручнів та вставивши голову у петлю вистрибнув з галереї.

Однак до трагедії не дійшло, чоловік вижив - йому допомогли соціальні працівники та депутати. Чоловіка обережно підняли, щоб не зламати йому шию.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

До парламенту прибула швидка допомога, і потерпілого госпіталізували. Про його стан повідомлень наразі немає.

На фото в соцмережах видно, що в будівлю парламенту прибула поліція.

Відзначається, що дебати, які в той момент проходили в сесійній залі, припинили, людей евакуювали. Нідерландські ЗМІ також поширюють відео інциденту. На кадрах видно переляк депутатів і чути звук падіння тіла.

Видання Nu.nl повідомляє, що потерпілий є активістом, який протягом останніх двох місяців мітингував перед будівлею парламенту проти криміналізації легких наркотиків.

Про свій намір перед інцидентом він написав у Facebook. "Вибачте мені за цей вчинок, я мушу зробити це, щоб розбудити політиків", - написав він.