Міністерство закордонних справ Австрії відкликало співробітника свого посольства в Ізраїлі за фотографію у футболці з нацистською символікою.

Як орють західні ЗМІ, мова йде про написи "Frundsberg" (Фрундсберг, символ одноименой танкової дивізії СС). Глава МЗС Карін Кнайсль настійно рекомендувала аташе Юргену-Майклу Клеппигу повернутися до Відня і "прояснити обставини".

Варто відзначити, що Клеппинг працює в Тель-Авіві з січня. Також він фотографувався у футболці з написами: "Stand your ground" (Відстоюй свої позиції).

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що столичні чиновники вирішили, що не будуть декоммунизировать радянський девіз "Мир, праця, свобода, рівність, братерство". Цей напис кияни та гості столиці могли бачити на станції метро "Шулявська". Як передає 1News, чиновники вирішили, що цей девіз часів СРСР не підпадає під дію закону про декомунізацію.

«Ми керуємося виключно нормативними актами, є закон про засудження тоталітарних режимів і заборону пропаганди їх символіки. На підставі цього закону в 2015 році прийнято розпорядження міського голови. Наскільки мені відомо, у розпорядженні цих вивісок, - повідомив член постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Харченко.

Крім того, Міністерство закордонних справ РФ оконфузилось з фотографією солдата і "знанням" історії. Відзначаючи День пам'яті жертв сталінізму і нацизму, росіяни опублікували зображення, яке повинно було показати різницю між Радянським Союзом і Нацистською Німеччиною.

На зображенні, що з'явилося на сторінці МЗС РФ, у Twitter є підпис, "Нацистська Німеччина початку Другу світову війну і вбила 27 мільйонів радянських громадян. СРСР закінчив війну і врятував світ від коричневої чуми".

А нижче підпис "Нацист. Почав голокост". "Комуністка. Завершила голокост". "От у цьому різниця". На картинці зображена жінка в радянській формі і поряд німецький солдат. Однак зображений німець - це військовий Вермахту Вернер Гольдберг, який не мав відношення до нацистів. Більш того, він був змушений залишити службу, через переслідування його родини. У 1940 році Гольдберг врятував свого батька-єврея від посилання до одного з найбільших концтаборів у польському Освенцимі.