23 березня курс криптовалюти Bitcoin знову опустився нижче очікуваної планки в 9 тис. дол. Про це повідомляється на офіційному сайті CoinDesk.

Максимальна ціна біткоїна на торгах склала 9,084 дол. за "монету". Курс досяг піку в 05.30 за київським часом, а потім почав падати і продовжує знижуватися до цих пір. Нижче всього курс опустився вже до 17.00 і склав 8,522 дол. Падіння біткоїна за добу перевищило 5%.

Крім біткоїна, подешевшали альтернативні криптовалюти: Ethereum – на 9,49%, до 523 дол., Ripple – на 9,75%, до 0,63 дол., Bitcoin Cash – на 5,67%, до 993 дол. Капіталізація ринку криптовалют, за даними CoinMarketCap, становить 326 мільярдів доларів, що майже на 30 млрд дол. менше, ніж напередодні.

Раніше Рада з фінансової стабільності не побачила загрози для глобальної фінансової системи з боку криптовалют. Рішення FSB презентували напередодні зустрічі глав фінансових відомств країн G20 в Буенос-Айресі.

На цій зустрічі міністри фінансів 22 країн та 17 керівників центральних банків G20 обговорять ключові питання світової економіки, зробивши акцент на контролі за криптовалютами і розвитку цифрових фінансових технологій.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Саміт G20 може стати поворотним пунктом для ринку криптовалют на тлі закликів інвесторів до прийняття глобального координованого підходу до регулювання цього ринку.

Свій внесок у регулювання криптовалют запропонував і Міжнародний валютний фонд - директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард попередила про "темний бік" криптовалют і ризики, пов'язані з цим динамічним ринком.

При цьому ринкові аналітики допускають, що Bitcoin впаде нижче 8 тис. доларів. Падіння може статися вже на поточному тижні.

Нагадаємо, курс біткоїна продовжує підніматися. За останню добу він виріс на 2,84% і склав 8,48 тис. дол. при ринковій капіталізації 143,5 млрд дол.

Крім того, курс популярної криптовалюти біткоїн майже досяг позначки 9 тис. дол. Відзначається, що за останню добу він підвищився на 5,45% і склав 8 885,07 тис. дол., і це при ринковій капіталізації 150,4 млрд дол.

Дивіться сюжет про валюту

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", щось відбувається з євро.