Екс-заступник керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитро Сус вийшов з СІЗО під заставу в 1,2 мільйона гривень,

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на адвоката Суса Дмитра Дмитренка.

Зокрема, адвокат підозрюваного дійсно підтвердив, що Сус вийшов на волю, проте розповісти хто саме вніс заставу Дмитренко відмовився.

"Дмитро Сус, дійсно, 20 березня вийшов під заставу в 1,2 мільйона гривень", - розповів захисник. У той же час він відмовився сказати, хто вніс заставу, посилаючись на адвокатську таємницю.

Варто відзначити, що раніше Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершило досудове розслідування по відношенню екс-слідчого Генеральної прокуратури України Дмитра Суса.

Відомо, детективи НАБУ затримали Суса 25 липня 2017 року, під час спроби залишити Україну.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Наступного дня йому вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та ст. 366-1 ("Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Вже 27 липня Солом'янський суд Києва відправив Суса під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

За даними правоохоронців, Сус привласнював вилучені під час слідчих дій грошові кошти та матеріальні цінності.

У квітні генпрокурор Юрій Луценко звільнив з органів прокуратури старшого слідчого з особливо важливих справ головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитра Суса за "систематичне грубе порушення вимог законів України "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", правил прокурорської етики, вчинення дій, що ганьблять звання прокурора і можуть викликати сумнів у його чесності та непідкупності органів прокуратури".

Департамент Генпрокуратури, в якому працював Дмитро Сус, пов'язують із народними депутатами від "Блоку Петра Порошенка" Ігорем Кононенком та Олександром Грановським, яким приписують вплив на цей підрозділ ГПУ.

Скандальний екс-прокурор Сус за час домашнього арешту організував у квартирі біткойн-ферму.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що нинішньому генеральному прокурору Юрію Луценку пророкують нову жирну посаду.