За початок нинішнього року Збройні сили України (ЗСУ) підготували близько 3 тис. осіб оперативного резерву першої черги, і близько 400 осіб оперативного резерву другої черги. Про це заявив начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко.

Станом на 23 березня обсяги резервістів нарощено до 150 тис. чоловік, з них оперативного резерву першої черги – близько 120 тис., оперативного резерву другої черги – близько 30 тис.

Протягом 2017 року порівняно з попереднім роком більш ніж у два рази було збільшено залучення резервістів оперативного резерву першої черги на навчальні збори. У 2018 році вже підготовлено близько 3 тисяч резервістів оперативного резерву першої черги, і близько 400 резервістів оперативного резерву другої черги.

Він додав, що Рада резервістів Збройних сил України, яка була створена в січні поточного року, вже довела свою ефективність як орган комунікації між резервістами і керівництвом Генерального штабу і командуванням військових частин ЗС України.

"Завдяки створенню цієї Ради резервісти зможуть безпосередньо представляти свої пропозиції керівництву Збройних сил України, брати участь у розробці законодавчих ініціатив і просувати саму ідею служби в резерві, як досить потужний інструмент посилення обороноздатності країни. Рада резервістів – це виборний, постійно діючий, неприбутковий, консультативно-дорадчий орган, члени якого здійснюють свою діяльність на громадських засадах", - повідомив Артеменко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, нардеп Надія Савченко звинуватила начальника штабу військової частини ЗСУ, який зараз є Героєм України, в сексуальних домаганнях.

Інцидент стався, коли їй було 22-23 роки і вона служила в Збройних силах, заявила Савченко під час засідання Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради.

Дивіться сюжет про армію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", в Мережі показали диво-зброю для української армії.