У Британії до лікарні потрапив другий поліцейський, який займався розслідуванням отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього подвійного агента, екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела.

"Другий офіцер має потенційні ознаки отруєння, але вони дуже незначні та зовсім не в таких масштабах, як у офіцера Бейлі та Скрипалів", - зазначає видання.

Другий поліцейський потрапив до лікарні з таким симптомом отруєння, як подразнення шкіри. Наразі він проходить лікування на денному стаціонарі районної лікарні Солсбері - там, де в критичному стані перебувають Сергій та Юлія Скрипалі.

Видання пише, що наразі залишається невідомим, як саме отруївся поліцейський, але цілком можливо, що він випадково вступив в контакт з об'єктом, що був повторно заражений.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Пізніше ВВС повідомило, що офіцера Ніка Бейлі виписали з лікарні.

"Нормальне життя для мене, ймовірно, ніколи не буде таким, як колись", - сказав поліцейський, подякувавши співробітникам лікарні.

Офіцер Нік Бейлі:

Як повідомляв портал "Знай.ua", 4 березня у британському Солсбері на лавці в парку виявили непритомними колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочку Юлію

Пізніше британські слідчі встановили, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яку розробили в Росії. Зараз 66-річний Сергій Скрипаль та його 33-річна дочка Юлія перебувають у лікарні в "критичному, але стабільному" стані.

Сергій Скрипаль та його донька Юлія:

За словами розробників "Новачка" антиотрути не існує і на жертв чекає неминуча смерть.

14 березня прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля і його дочки. Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів та припинення контактів з РФ на високому рівні. Цей захід підтримали в адміністрації президента США. Про розробку подібних санкцій також оголосив президент Франції.

17 березня Росія оголосила про вислання 23 британських дипломатів, скасувала відкриття генконсульства Британії в Санкт-Петербурзі, а також заявила про припинення діяльності Британської ради.