Прем'єр Великобританії Тереза Мей на саміті Європейського союзу в Брюсселі запланувала сказати іншим лідерам, що вони повинні об'єднатися для протидії загрозі з боку Росії, яка "не поважає кордонів". Мей також заявила в Брюсселі, що отруєння екс-російського шпигуна у місті Солсбері - "частина почерку російської агресії проти Європи". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Прем'єр-міністр Тереза Мей хоче заручитися підтримкою лідерів інших країн ЄС в засудженні Росії за ймовірну причетність до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки за допомогою небезпечної нервово-паралітичної речовини.

Великобританія звинувачує Росію у використанні військової нервово-паралітичної речовини, відомої як "Новачок", проти Скрипалів. Великобританія вислала 23 російських дипломата, яких вона вважала шпигунами, і зупинила всі контакти на високому рівні з Москвою.

Росія неодноразово заперечувала причетність до отруєння 66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Москва у відповідь наказала 23 британським дипломатам залишити Росію і зупинила роботу Британської ради в Росії, поглиблюючи культурні зв'язки між країнами.

На тлі гарячої словесної перепалки між Лондоном і Москвою російський посол у Великобританії Олександр Яковенко сказав 22 березня, що його країна "не може вірити на слово" Британії і звинуватив британських представників у покладанні провини на Росію через отруєння "без будь-яких доказів".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

21 березня в Москві проведено брифінг для іноземних послів, при якому заявлено, що Великобританія або США могли мати причетність до отруєння.

Нагадаємо, отруєні в англійському місті Солсбері нервово-паралітичним газом колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка не мають шансів на життя.

Про це заявив один із співробітників групи, який розробляв нервово-паралітичні отруйні речовини під назвою "Новачок" Володимир Вугл.

Дивіться сюжет про подію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Британія включила задню у справі Скрипаля.