Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що її задовольнила оцінка ситуації в отруєнні колишнього розвідника Сергія Скрипаля, які були дані на саміті ЄС. Про це повідомляє Інтерфакс.

"Я вітаю, що Євросоюз погодився з висновками британського уряду", - заявила вона.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", прем'єр Великобританії Тереза Мей на саміті Європейського союзу в Брюсселі запланувала сказати іншим лідерам, що вони повинні об'єднатися для протидії загрозі з боку Росії, яка "не поважає кордонів". Мей також заявила в Брюсселі, що отруєння екс-російського шпигуна у місті Солсбері - "частина почерку російської агресії проти Європи".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Прем'єр-міністр Тереза Мей хоче заручитися підтримкою лідерів інших країн ЄС в засудженні Росії за ймовірну причетність до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки за допомогою небезпечної нервово-паралітичної речовини.

Пізніше британські слідчі встановили, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яку розробили в Росії. Зараз 66-річний Сергій Скрипаль та його 33-річна дочка Юлія перебувають у лікарні в "критичному, але стабільному" стані.

21 березня в Москві проведено брифінг для іноземних послів, при якому заявлено, що Великобританія або США могли мати причетність до отруєння.

Нагадамо, отруєння Сергія Скрипаля сталося 4 березня 2018 року. Що проживає у Великобританії колишній військовий розвідник ГРУ Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія, яка приїхала з Москви провідати батька, були знайдені без свідомості на лавці біля торгового центру The Maltings в Солсбері без видимих ​​тілесних ушкоджень. Їх помітила лікар, яка скоювала в цей час покупки разом з чоловіком. Скрипаль з дочкою були екстрено госпіталізували в лікарню міста в стані важкого отруєння. Обидва опинилися в реанімації в стані коми.

Відмітимо, Сергій Скрипаль - колишній радянський і російський офіцер військової розвідки; до 1999 року співробітник ГРУ. У 2006 році був засуджений в Росії за статтею "державна зрада" за шпигунство на користь Великобританії.