Бюджет Сполучених Штатів Америки на 2018 рік передбачає збільшення матеріальної підтримки України у порівнянні з 2017 роком.

Конгрес схвалив Консолідований закон про бюджетних асигнуваннях на 2018 рік, в якому передбачено видатки на підтримку України в розмірі 620,7 мільйона доларів. Про це повідомляє посольство України в США.

У дипломатичному відомстві зазначили, що в прийнятому законі збільшено видатки на підтримку України.

"Так, згідно з законопроектом Пентагону виділяється 200 мільйонів доларів для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 мільйонів більше асигнувань 2017 року", − йдеться в повідомленні посольства.

Зазначено, що ці кошти підуть на фінансування проектів американської підтримки ЗСУ, серед яких − підготовка військовослужбовців, надання військової техніки і спорядження, летальна зброю оборонного характеру, інше обладнання та послуги воєнного призначення, логістичне забезпечення та розвідувальна підтримка збройних сил і сил безпеки України.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Кошторис допомоги Україні по лінії Держдепартаменту США та причетних агентств визначена в розмірі 420,7 мільйона доларів, що на 10 мільйонів перевищує відповідні витрати 2017 року. Збільшене фінансування спрямоване на посилення підтримки України у сфері безпеки за програмою Міжнародне військове фінансування.

У посольстві нагадали, що перед вступом у силу закон повинен бути затверджений Сенатом і Палатою представників Конгресу, а згодом підписаний президентом США.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо проект "Північний потік-2" буде невдалим, Росії доведеться наступити на горло власній пісні і домовлятися з Києвом про укладення нового контракту для транзиту газу в європейські країни через територію України. Про це в ефірі українського телеканалу заявила заступник глави МЗС Олена Зеркаль.