Хакер із ніком Stackoverflowin влаштував масштабний злом офісних та чекових принтерів лише для того, щоб показати власникам їхню вразливість. Написавши спеціальний скрипт, хлопцю вдалося отримати доступ до 150 тисяч друкувальних пристроїв.

Про своє досягнення хакер розповів порталу Bleeping Computer. Скрипт шукав незахищені принтери з підключенням до мережі та роздруковував на них однаковий текст. Фотографіями з результатами роботи Stackoverflowin поділились працівники десятків компаній.

Читайте також: Хакери зламали тисячі сайтів педофілів

"Бог хакерів Stackoverflowin повернувся, а твій принтер став частиною жахливої мережі ботів, що керується з чола Путіна і використовує комплексну інфраструктуру BTI (break the internet). Заради бога, закрий цей порт", - листи хакера, в яких він залишав свої контакти.

Чоловік розповів, що не мав злого умислу, а хотів лише показати вразливість більшості принтерів. Після злому до нього звертались представники компаній з проханням вирішити проблему вразливості.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Нідерландах вирішили відмовитись від комп'ютерного підрахунку голосів на виборах, щоб систему не зламали хакери.