Apple впроваджує нові інструменти, які дозволять користувачам контролювати, як використовуються їхні дані і, за бажанням, деактивувати свої акаунти Apple ID.

Все це зроблено для того, щоб привести свої послуги у відповідність з новим законом про захист даних ЄС.

Загальний закон про захист даних ЄС набуде чинності 25 травня. Згідно з ним, за порушення компаніям доведеться сплатити штраф у розмірі до 4% від їх загального обороту.

Користувачі Apple у всьому світі будуть бачити нову сторінку з інформацією про конфіденційність своїх даних вже з четверга, у момент виходу нової версії iOS. На програмах, які займаються збором персональних даних, з'явиться спеціальний значок. Для прикладу, цей значок не буде відображатися на таких додатках як apple's Maps або Siri, але буде на iTunes і AppStore.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

З травня технологічний гігант надасть користувачам можливість отримувати копію всіх особистих даних, якими володіє Apple і буде питати про бажання власника вимкнути або видалити обліковий запис користувача. Apple дистанціювалася від Google і Facebook, які займаються збором даних користувачів для запуску цілеспрямованої реклами, і планує показати вірність своїм клієнтам.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що слідом за компанією Ілона Маска SpaceX журнал Playboy видалив свій аккаунт з Facebook на тлі скандалу з витоком персональних даних користувачів.

Керівництво популярного чоловічого журналу заявило, що видаляє свою сторінку через гучного скандалу з витоком персональних даних.