Кремль активно використовував ватажків бойовиків "Моторолу" і "Гіві" виключно для пропаганди і як медійних персонажів російсько-української війни, які уособлюють "народні низи".

Про це повідомив український журналіст Павло Казарін в Facebook. Він зазначив, що інші польові командири терористів були рангом вище і з більш значною біографією.

Читайте також: Ліквідація ватажка "ДНР": як ішов до успіху Гіві

"А ці двоє були уособленням того, як потрібно робити, щоб з Іванушки-дурника стати Іваном-царевичем. Квиток до Ростова, кордон, автомат і окоп", - написав журналіст.

Пропагандисти, за його словами, намагалися зробити з "Гіві" уособлення "українських повстанців". Адже бойовик був уродженцем Іловайська Донецької області, служив в українській армії, а з початком війни пішов "захищати Донбас від хунти".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Моторола" став втілювачем долі "російських добровольців", які приїхали допомагати "братньому схід".

"І зараз адже навіть не важливо, хто відправив їх на той світ. Були це хлопці з українських спецслужб, чи бомбу заклали люди Захарченко, або в Кремлі вирішили, що мертвий" ополченець "корисніший, ніж живий. Вбивство обох - це деконструкція всього того міфу, який створювався протягом останніх двох років. який говорив, що завзятість антифашистська здатна винести тебе з грязі в князі, щедро наділити славою, дружиною і грошима. і що правильна модель поведінки - це повірити телевізору, встати з дивана і дістатися до Донецька " , - наголосив Казарін.

Журналіст зазначив, що після ліквідації двох ватажків, їх не удостоять ні пам'ятників, ні пам'яті. Максимум, що їм світить - сторінка в російській Вікіпедії. Але ніхто, за його словами, не може гарантувати, що підпис під цим фото не змінять після різкої зміни ходу історії.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, вранці 8 лютого в окупованому Донецьку ліквідували терориста "Гіві". Його вбили з вогнемета "Шмель".