Під час засідання Погоджувальної ради парламенту постанову про невизнання виборів президента РФ у Криму та відповідальності російської сторони за збройну агресію проти України підписав голова ВР Андрій Парубій.

Він підкреслив, що сьогодні офіційно отримав від представників комітету проект документу, а коли набралася відповідна кількість голосів, ухвалив його:

"Це постанова №5463 - про комплекс невідкладних заходів щодо реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України, також постанова №8168-1 - про невизнання Україною легітимності виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України, в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь", - пояснив Парубій.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За словами спікера ВР, у постанові міститься звернення до міжнародних партнерів з проханням зайняти таку ж "принципову" позицію стосовно невизнання виборів президента Російської Федерації.

Як відомо, про нелегітимність виборів на анексованих територіях у Раді говорили вже давно. У МЗС України також називали прийнятною реакцією Верховної Ради на вибори президента РФ заяву про їх невизнання.

В день офіційної анексії Криму, 18 березня ,Російська Федерація провела вибори президента. Очікувано лідирував чинний президент Володимир Путін. У російських ЗМІ одразу розповсюдили сумнівної правдивості дані про те, що Путін нібито набрав до 92% голосів, а явка була "найвищою по регіонам".

Виступили проти такого свавілля і кримські татари, з огляду на незаконність процедури, мало хто зважився і привітати Путіна із перемогою – міжнародні партнери України висловили готовність підтримати збереження цілісності та суверенітету нашої держави і таким чином визнати неправомірним голосування на півострові.

Дивіться: Міжнародні партнери України не визнають російські вибори в Криму

Як повідомляв портал "Знай.ua", під час зустрічі з місцевими жителями Волновахи президент України Петро Порошенко розповів, що на Донбас миротворці ООН зайдуть тільки за умови тривалого перемир'я. У той же час в Twitter у Порошенка з'явився запис, в якому він закликав силовиків не порушувати перемир'я, але в разі ескалації конфлікту «патронів не шкодувати».