Google повідомила, що планує блокувати будь розширення Chrome, які містять скрипти для майнінгу криптовалют.

Нагадаємо, що в березні компанія заявила, що в червні стане блокувати пов'язану з криптовалютами рекламу. Таким же чином вчинила Facebook, а за нею в березні підтяглася і Twitter.

Тим не менш, заборони однією реклами Google мало. Наприклад, до недавнього часу в цифровий магазин можна було завантажувати розширення зі скриптами для майнінгу при задоволенні двох вимог: видобуток криптовалют повинна була бути основним призначенням плагіна, а користувач повинен був бути про це поінформований.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тепер Google вирішила повністю заборонити розширення для майнінг, оскільки за останні кілька місяців кількість надбудов, які видобувають кріптовалюти без відома користувача, різко зросла. 90 % всіх розширень, які розробники намагалися завантажити в магазин, були відхилені через невідповідність вимогам та правилам.

На розширення, що пропонують доступ до інших блокчейн-функцій, заборона не поширюється. Google не влаштовують лише ті плагіни, які видобувають через браузер кріптовалюти і, таким чином, сильно навантажує процесор комп'ютера.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що компанія Xiaomi анонсує смартфон на процесорі Helio Р60 у другому кварталі 2018 року. Судячи з усього, апарат буде продаватися в середньому сегменті на ринку смартфонів.

Процесор Helio Р60 був представлений у ході недавньої виставки мобільної індустрії Mobile World Congress (MWC) 2018. MediaTek Helio Р60 побудований на 12-нанометровому техпроцесі TSMC. Головна відмінність від попередніх моделей - він забезпечує на 15% зниження енергоспоживання.

Його особливістю є вбудовані засоби NeuroPilot AI, призначені для прискорення операцій, пов'язаних з штучним інтелектом. Конфігурація включає чотири ядра ARM Cortex-A73 і чотири ядра ARM Cortex-A53. Максимальна тактова частота - 2,0 ГГц. Обробкою графіки зайнятий прискорювач ARM Mali-G72 MP3.