Ніхто не зобов'язаний зробити вас щасливим. Ви самі є ковалем свого щастя.

На питання, що найважливіше у стосунках, є багато відповідей. Серед них буде довіра, повага, спілкування і так далі. Блогер Кріс Гейдж вважає, що об'єднує всі ці критерії один фактор - емоційна самодостатність. Без неї неможливо побудувати конструктивні відносини.

"Емоційна стабільність - номер один в моєму списку і одна з трьох речей, які мені точно потрібні в партнері. Бути емоційно стабільним - найсексуальніше, що ви можете зробити", - вважає блогер.



Автор книги "Тонке мистецтво пофігізму" Марк Менсон каже, що люди, які володіють цією якістю, добре справляються з невпевненістю, а також бачать свої недоліки і здатні відповідати за них. Письменник і блогер Лео Бабаута використовує також для опису явища термін "емоційна самостійність".

"Ми шукаємо щастя в інших, але це ненадійне його джерело. І ось чому: це не завдання оточуючих - задовольняти наші емоційні потреби", - пише Лео Бабаута.

Блогер Заїд Дахадж описує емоційну самодостатність як відносини з самим собою: "Якщо ви не любите себе і не здатні забезпечити власні потреби, вам буде важко зробити те ж саме для інших". Причому під "активним забезпеченням потреб" не мається на увазі заклик до людей, щоб вони це зробили за вас. Мова йде саме про самостійну роботу.



Всупереч популярним кліше, у здорових відносин немає завдання доповнити, завершити нас, вони не починаються з порожнечі. Їх потрібно будувати з цілісною людиною. І тоді довіра, повага, спілкування прийдуть легко і органічно.

Як прокачати емоційну стабільність

Ось з чого можна почати:

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
  • Заглянути в себе. Відкласти гаджети та інші речі, що відволікають увагу. Звернутися до думок, простежити, звідки вони виникають.
  • Почати вирішувати свої проблеми. Якщо нудно, знайти спосіб себе розважитись, якщо боляче і самотньо - втішитись.
  • Взяти на себе відповідальність. Ми контролюємо тільки себе і не можемо вплинути на інших людей або довкілля. Визначте, що ви реально можете змінити, і зосередьтеся на цьому.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав про 20 заповідей щасливих пар.