У мережі з'явилося рідкісне відео, на якому олень в один стрибок перетинає дорогу за секунду до зіткнення з автомобілем.

Відзначається, що, найімовірніше, кадри були зняті на одній з доріг Словаччини. Ролик опублікувала The Daily Mail,знайшовши його на ресурсі LiveLeak.

Автором відео став водій машини, який ледь не зіткнувся з диким тваринам, а сам ролик записаний на відеореєстратор. Цікаво, що олень переміщався таким чином, ніби намагався наздогнати авто.

Оцініть дивовижне відео:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Незважаючи на те, що він помітив наближається транспортний засіб, олень навіть не думав сповільнюватися і віртуозно перестрибнув дорогу в останній момент, пролетівши прямо перед лобовим склом машини. Це дуже небезпечний момент, оскільки кількість аварій з перебегающими через дорогу тваринами виходить за межі норми.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що вчені підвели підсумки, які ж із сучасних істот здатні на чудеса існування, відкриваються після впадіння в кріптобіоза. Також вони припустили, наскільки ймовірно ввести в нього людини.

Відомо, що ще у XVIII столітті вчений Антоні ван Левенгук доповів Королівського суспільства в Лондоні про існування мікроскопічних істот, які висихали без вологи, однак при контакті з водою знову оживали. З цього і почалося вивчення одного з найбільш дивних явищ в біології, що навіть через три сотні років залишається незрозумілим.

Стан це називали анабіозом. В останні десятиліття, правда, в біології більш міцно закріпився термін "кріптобіоза". Організм в цьому стані не подає видимих ознак життя, а обмін речовин практично неможливо зафіксувати. Щоб увійти в цей стан, організм повинен опинитися в несумісних з життям умовах: без кисню, води і тепла.

Зване водяним ведмедем крихітна безхребетна тихоходка мешкає по всій Землі, однак їй необхідна вода. Без води істота здатна пережити навіть самі екстремальні умови.