На Придніпровській ТЕС приблизно о 4-й годині ранку сталося займання.

На місце одразу виїхали співробітники ДСНС та патрульної поліції. На щастя, обійшлося без жертв:

"Екіпаж патрульної поліції проїжджав повз Придніпровської ТЕС і помітив на її території клуби вогню. Щось спалахнуло, але вибуху не було. Поліція одразу ж під'їхала на КПП підприємства, повідомила про подію, але охорона вже була проінформована. Вони сповістили керівництво підприємства і викликали на місце ДСНС. Версія про теракт наразі не підтверджується", —прокоментував лейтенант поліції Єгор Єгорін.

Копи оглянули всю прилеглу територію, але досередини потрапити так і не змогли – підприємство вважається об'єктом, в якому вхід суворо заборонений, повідомляє Politeka.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

При цьому жодних підозрілих предметів та людей не виявили. Точну причину пожежі встановити так і не вдалося. Пізніше приїхала карета "швидкої" та оперативно-рятувальна служба. За попередньою інформацією, горить відкритий розподільний пристрій.

Як відомо, Придніпровська ТЕС — теплова електростанція, розташована на сході міста Дніпро у Самарському районі на лівому березі річки Дніпро.

Перший енергоблок потужністю 100 МВт ввели в експлуатацію у 1954 році. На протязі кількох наступних років розвиток станції відбувався за рахунок блоків такої ж потужності — три завершено у 1955-му, по одному у 1957 та 1958 роках. При цьому на блоках № 5 та № 6 встановили нову турбіну ВКТ-100, яка знижувала витрати палива у порівнянні із попередніми зразками до 6 %.

ТЕС проектувалась під використання донбаського вугілля — антрациту. Згодом її почали переводити на природний газ, але під час кризи з поставками цього виду палива із Росії повернулись до споживання вугілля.

Навесні минулого року власник станції прийняв рішення про її переведення на використання вугілля газової групи, що дозволить уникнути необхідності закупівель антрациту, потужності з видобутку якого опинились на території ОРДЛО. До початку опалювального сезону 2017/2018 збираються перевести два блоки потужністю по 150 МВт, та повести аналогічні роботи на всій станції до наступного опалювального сезону.

Дивіться: Пожежа на Придніпровській ТЕС

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Москві загорівся дитячий ТЦ.