Україну заполонили підробки, серед який не лише популярні продукти харчування. Побутові предмети, а й документи, прикраси та інше.

Про це пише Politeka.

Пропозиції про купівлю документів можна знайти в інтернеті без проблем. Серед пропозицій – допомога громадянам в оформленні від медичних довідок до водійський посвідчень.

Буквально на днях київські правоохоронці викрили підпільну друкарню, де у великій кількості друкували підроблені документи. Там вилучили 6 тис. бланків "липових" довідок про проходження психіатричного та наркологічного оглядів, а також дозвільних меддовідок.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

В мережі українці можуть без проблем знайти не тільки медичні довідки, а й інші підроблені документи.

Залежно від важливості "липових" документів їх вартість істотно відрізняється. Наприклад, довідка для відвідування дитиною басейну є однією з найдешевших і коштує близько 100 грн.

Довідка про вагітність обійдеться в 500-800 грн, довідка про хворобу - 60-80 грн за один день. За посвідчення пільговика, яке дає право на безкоштовний проїзд, потрібно заплатити 600-1000 грн.

Експерти кажуть, що всі ці документи штампуються в підпільних друкарнях.

Водії, які хочуть отримати права, але не бажають вчитися в автошколі, також можуть скористатися послугами шахраїв. Продавці водійських прав кажуть, що все зроблять завдяки своїм зв'язкам в автошколах і МВС.

Щоб формально числиться в автошколі, а потім отримати права в Сервісному центрі МВС, потрібно заплатити близько 6 тис. грн.

У МВС, правда, попереджають, що продавці таких документів є шахраями. Поліція досить часто вилучає підроблені права, а громадяни несуть відповідальність за їх використання.

Нагадаємо, експерти встановили, що близько половини ювелірних прикрас в українських магазинах також є підробками. Спеціалісти пояснили, як перевірити, чи справжнє золото ви купуєте.

Паперову документацію у лікарня тепер замінять електронною

Як повідомляв портал "Знай.ua", тепер українці не зможуть отримати "липову" довідку з лікарні. В рамках мед реформи, тепер усі довідки та лікарняні будуть лише в електронному вигляді, в такому ж вигляді їх отримуватимуть роботодавці.