Ми знайшли для вас дуже несподівані рецепти Великодніх пасок, які точно потішать близьких у світле свято.

Паска шоколадна

400 г борошна,
50 г свіжих дріжджів,
1,5 склянки молока,
15 яєць,
500 г цукру,
100 г порошку какао,
1-2 чарки рому,
1/2 склянки червоного вина,
100 г житніх сухарів,
100 г апельсинових цукатів,
1/4 чайної ложки меленої кориці,
1/4 чайної ложки меленої гвоздики,
1/4 чайної ложки кардамону,
сіль за смаком.
Розчинити дріжджі в невеликій кількості молока, змішати з борошном і поставити для бродіння в тепле місце. Додати в тісто жовтки яєць, розтерті з цукром дочиста, какао, ром, червоне вино, мелені, просіяні житні сухарі, дрібно нарубані апельсинові цукати і прянощі.
Масу перемішати і поставити в тепле місце для бродіння. Коли тісто підніметься, додати збиті в густу піну білки, сіль за смаком. Покласти тісто в добре змащену маслом і посипану борошном форму. Коли воно підніметься у формі, випікати паску при температурі 180 градусів до готовності.
Пряні добавки для паски потрібно дрібно змолоти в кавомолці і просіяти через дрібне ситечко.

Паска шоколадно-лимонна: рецепт приготування

борошно 2,5 склянки
дріжджі сухі 2 пакетики
яйця 8 шт.
цукор 1 склянка
мигдаль подрібнений 1 стакан
шоколад гіркий 1 плитка
ром або коньяк 0,5 склянки
вино червоне сухе 0,5 склянки
масло вершкове 2 ст. л.
цукати апельсинові 0,5 склянки
лимон 1 шт.
кориця мелена
гвоздика мелена 0,5 ч. л.
для глазурі:
порошок какао 3 ст. л.
яєчні білки 3 шт.
цукор 0,5 склянки
Дріжджі розвести в теплій воді (приб 1 склянка), додати борошно, замісити тісто і поставити на 2 години в тепле місце. Коли тісто підніметься, ще раз вимісити. Білки збити, а жовтки розтерти з цукром. Шоколад натерти на дрібній тертці. Віджати сік лимона.
У тісто додати жовтки з цукром, мигдаль, шоколадну крихту, вино, ром, лимонний сік, апельсинові цукати, корицю і гвоздику і ретельно перемішайте. Ввести збиті білки. Форму для випічки (для кексу або алюмінієва каструля) змастити вершковим маслом, викласти тісто (важливо, щоб тісто не доходило до країв посуду), поставити в розігріту духовку (160 градусів) і випікати 60-90 хвилин. Для глазурі: охолоджені білки збити міксером до міцної піни, додати цукор і какао, все ретельно перемішати. Готову паску змастити глазур’ю.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Паска з апельсиновою цедрою

750 г борошна,
1 склянка молока,
60г дріжджів,
180 г цукру,
180 г вершкового масла,
5 жовтків,
2 яйця,
1 столова ложка родзинок,
1 столова ложка апельсинової цедри з варення
Розмішати дріжджі з невеликою кількістю теплого молока, 1 чайною ложкою цукру, 1 столовою ложкою борошна і поставити для бродіння. Яйця, жовтки і цукор збити на водяній бані, поки не загусне, а потім, збиваючи, остудити. Теплу масу влити в борошно, додати забродивші дріжджі і тепле молоко. Добре вимісити тісто. Воно повинно відставати від рук і стінок миски. Поступово додати розтоплене вершкове масло, родзинки і подрібнену апельсинову цедру.

Тісто залишити для бродіння. Коли тісто збільшиться в об’ємі в два рази, його потрібно перекласти в змащені жиром і посипані борошном форми. Коли тісто підійде ще один раз, паску можна змащувати і випікати. Випікають паски при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Готову паску покривають глазур’ю і посипають дрібними карамельними кульками.

"Знай.ua" також розповідав про те, що зірки на нещодавньому "Вечорі прем'єр" з Катериною Осадчою" поділилися своїми планами на Великдень і розповіли, як готуються до свята. Ведучий Юрій Горбунов похизувався, що вміє робити все, а співачка Тіна Кароль щиро зізналася, що на кухні вона зовсім не зірка. Кароль розказала, що збирається пекти паски та фарбувати яйця, котрими потім битиметься, а от Каменських підготовкою взагалі не займатиметься. "Я поїду на море", - похизувалася зірка.