Кісткові залишки ембріонів в хорошому стані - величезна рідкість, якщо мова йде про динозаврів. Нещодавня знахідка стала особливою для вчених.

Це перший випадок такого роду в історії науки. Палеонтологи виявили у викопних рештках тварин частини ембріонів і раніше, але ніколи – в настільки гарному стані.

Стандартна ситуація - коли дрібні кістки скелета повністю розчиняються в агресивному водно-соляний середовищі. Ихтиозавры – гігантські морські ящери, які мешкали на плані в юрський період. Південне узбережжя Великобританії – один з ареалів поширення стародавніх рептилій. Останки ящерів часто знаходять гірники у вугільних шахтах і рибальські шхуни, випадково цепляющие тралом скелети іхтіозаврів.

Одна з сучасних теорій про вимирання динозаврів: відео

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У музеях Великобританії виставлені найбільші виставкові експозиції в світі. Новий експонат – вагітна ихтиозавриха – вже викликала величезний інтерес у англійців.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" в африканських скам'янілостях нещодавно були виявлені зовсім нові, невідомі раніше науці, види рептилій. Збирали ці знахідки протягом десяти років. Найдавніші викопні останки відповідають тваринам, які мешкали на Землі 250 мільйонів років тому.

В ті часи на нашій планеті був всього один континент - Пангея. В кінці цього геологічного періоду - тріасу - сталося загадкове масове вимирання багатьох видів рослин і тварин.