Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Дивно те, що за стільки років православні християни так і не бачать різниці між "Пасхою" та "Великоднем", "яйцями" та "крашанками".

Найвідоміший український філолог Олександр Авраменко розповів українцям про те, як правильно вживати "великодні терміни" та що вони означають.

ПАСХА, ПАСКА ЧИ ВЕЛИКДЕНЬ

Паска – солодкий хліб, який випікають до Великодня.

Пасха – назва відповідного єврейського свята.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Великдень, ВелИкодня – християнське свято Воскресіння Христа.

Крашанка або писанка – розмальовані яйця.

СВЯТА: ДЕ ПАДАЄ НАГОЛОС

Словники дозволяють наголошувати і свЯта, і святА.

З НАСТУПАЮЧИМ СВЯТОМ?

ПРАВИЛЬНО: З прийдешнім святом! З передсвятом! Або просто - з Новим роком, з Великоднем!

НЕПРАВИЛЬНО: З наступаючим святом!

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", у світле свято Великодня господині намагаються здивувати щороку чимось цікавим і вишукують нові рецепти. Найулюбленішими є рецепт традиційного паски і сирної паски.

Ми пропонуємо вам цікавий сирний рецепт і незвичайну паску по-польськи, яка схожа на традиційну, але все ж має деякі відмінності в приготуванні.

Також портал повідомляв про те, що більшість з нас упевнені, що для них не існує секретів в такому святі, як Великдень. Всі ми з дитинства її відзначаємо і знаємо, які потрібно дотримуватися традиції. Але, виявляється, все-таки є моменти, які відомі не всім.

Про те, що слід робити в це велике свято і чого робити не варто, Знай.ua розповіла відомий український екстрасенс Лариса Бомбушкар.

Крім того, нагадаємо, що вже завтра 8 квітня, а це значить, що українці будуть відзначати найсвітліше православне свято - Великодня.

Для багатьох господинь приготування святкового десерту - справжнє випробування. Але, на щастя, в світі сучасних технологій, на допомогу приходить мультиварка! Cosmopolitan пропонує 3 найсмачніших рецепта паски в мультиварці.