Вважається, що люди, що недавно кинули курити, швидко набирають вагу. Але чи так це насправді?

Багато хто знає про те, що моделі Кейт Мосс і Наомі Кемпбел багато курять, зберігаючи стрункість фігури, і це нібито доказ факту про те, що шкідлива звичка допомагає людям залишатися худими.

Профільні фахівці з університету Ферфілд провели ряд експериментів. Отримані ними дані не підтвердили явного зв'язку між відмовою від куріння і набором ваги. В ході випробувань було встановлено, що курці більшою мірою схильні до ризику збільшення ваги, ніж люди, які не курять, оскільки вони вживають додаткові двісті калорій в день. Такі висновки були зроблені в ході вивчення більше п'яти тисяч чоловік.

Куріння сигарет дійсно дозволяє стримувати апетит. Тим не менш, це поганий спосіб для схуднення, кажуть вчені. Курці вживають менше їжі, але такий спосіб споживання білків, жирів і вуглеводів - неповноцінний. Отримані в результаті дослідження дані свідчать: кожен курець споживає додатково 0,23 калорії на кожен грам їжі.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Новітні експерименти досліджують порівняльне споживання калорій курці зі стажем, періодично курящими людьми і некурящими людьми. Виявилося, що раціон харчування у курців містив більше калорійної їжі, в той час як некурящі люди вживали більше їжі з низькою калорійністю.

Практичні поради щодо того, як скинути зайву вагу: відео

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" не всі продукти харчування, які вважаються дієтичними, дійсно дозволяють схуднути людям, які їх вживають. Наприклад, шоколад в якості дієтичного засобу дає відповідний ефект. Але тільки у випадку, якщо це дійсно справжній гіркий шоколад продукт, що містить близько 80-90% какао.

Обсмажені сухарі в якості дієтичного раціону також не завжди дають бажаний ефект в плані схуднення. Перед купівлею такого продукту потрібно ретельно вивчати його складу, оскільки в ньому можуть міститися цукор і маргарин. Така "дієта" також навряд чи кому-небудь допоможе скинути зайві кілограми.