У тіло людини планують запускати датчик-таблетку для збору інформації та дозування препаратів. Вона вироблятиме енергію для свого функціонування з шлункового соку.

Про це повідомляє MIT News. Американські вчені зіткнулися в ході розробки з проблемою живлення датчика всередині організму.

Читайте також: Медики виявили страшні наслідки вживання антиоксидантів

Вбудований акумулятором має обмежений термін і значно збільшує розмір пристрою, а через це підвищується ризик ушкоджень внутрішніх органів.

Нова таблетка зможе працювати без акумуляторної батареї. Її поверхню оснастили електродами з міді і цинку. Коли вона зануриться в шлунковий сік, то вони виконуватимуть роль гальванічного елемента.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пігулка вийшла дуже компактною. Її довжина становить 40 міліметрів, а діаметр - 12 міліметрів.

Вона вже пройшла випробування на свинях і передавала дані зсередини організму на базову станцію з інтервалом в 12 секунд. Вчені вважають, що таке джерело живлення буде корисний в інших медичних пристроях.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, медики з США і Бразилії виявили ефективний спосіб запуску відновлення ДНК людини.